2 Şubat 2008 Cumartesi

Bizkaçkişiyiz Platformu Laiklik Bildirisi




Türkiye Cumhuriyeti , çağın ve geleceğin dünyasında dine dayalı bir devlet olmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti , çağın ve geleceğin dünyasında dine dayalı bir devletin yer bulamayacağını ,insanların inancına, imanına, ibadetine saygı göstererek, bunun devlet kimliği olmaktan uzak tutma anlayışı ve kararlılığı ile kurulmuştur.

Laiklik demokrasinin ve cumhuriyetin temelidir.

Kültürel, sosyal, ekonomik sorunların ve etnik bölücülüğün ülkemizi etkisi altına aldığı bir dönemde, Laik Türkiye Cumhuriyeti'nin özgürlük anlayışı ile iktidara gelenlerin ve onları destekleyenlerin laik Türkiye Cumhuriyeti anlayışını değiştirme girişimlerine milletimiz gereken tepkiyi verecektir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değeri olan Laikliği değiştirerek, Cumhuriyetimizi farklı rejim anlayışına çekmek isteyenler karşılarında Cumhuriyetin Kurumlarını ve bizleri bulacaktır.

M. Kemal Atatürk'ün ilkeleri ve devrimlerini kararlılıkla savunan, bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve ilkelerinden ödün vermeyen insanların oluşturduğu ve tüm milletimizi kucaklayacak platformumuz; laiklik ilkesinde yapılmak istenen değişikliklere, ülkemizi karanlık rejimlere çekmek isteyenlere , Cumhuriyetimiz temel değerleri ile oynamak isteyenlere dur deme kararlılığındadır.

Bu hususta Mustafa Kemal Atatürk'ün nutkunda yazdığı ve Gençliğe hitabesinde bizlere verdiği göreve sadık kalarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağımızı bildiririz.

Milletimize saygıyla duyurulur.

Bizkackişiyiz Platformu

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa