8 Mart 2007 Perşembe

VATAN HAİNLİĞİ KAVRAMI ve İŞBİRLİKÇİLER

Hiç vazgeçmeyecekler.

Türkiye Cumhuriyeti’ni bölme çabaları hiçbir zaman sona ermeyecek.

Geçen yazımda, Abd’nin Türkiye üzerindeki altı ana amacından söz etmiştim. Yalnızca son bir hafta içindeki gelişmelere bakacak olursanız, bu amaca hizmet eden içerideki işbirlikçilerini göreceksiniz.

Geçen hafta yapılan MGK sonrası, Rte Milliyet Gazetesi yazarlarından Fikret Bila’yı vatan hainliği ile suçladı. Ne yapmış Fikret Bila? Her Türk vatandaşının bildiği, sağır sultanların bile duyduğu PKK terör örgütüne olan Barzani ve Talabani desteğinin, Genelkurmay tarafından video kayıtları ile izletilmesini haber yapmış. Sorumlu gazetecilik görevini yerine getiren Sayın Bila, bu ülkenin başbakanı tarafından vatan haini ilan edildi.

“Kürdistan fikrine alışın” diyen, her türlü görsel ve yazılı ispatlara karşın bu terör örgütüne yardım ettiklerini kabul etmeyen ancak “ bizden PKK ile savaşmamızı beklemeyin” itirafında bulunan, Abd yardımlarıyla kurmak üzere oldukları Kürdistan nüfusunun 40 milyon olacağını belirterek, Türkiye’den önce vatandaş sonra da toprak talebinde bulunan Mesud Barzani ve Celal Talabani ile “ barış getirecekse neden olmasın “ saçmalığında masaya oturmaya hazırlanan Recep Tayip Erdoğan sizce vatanperver midir?

Henüz bu tartışmalar bitmeden gündeme bomba gibi düşen, tüm sivil ve askeri kanatları derinden sarsan ikinci bir gelişme yaşandı.

12 Eylül 1980 darbesinin kahramanı! 7. Cumhurbaşkanımız sayın! Kenan Evren içeriği oldukça planlı hazırlanan, zamanlama açısından özenle seçildiği apaçık ortada olan eyalet sistemi önerisini getirdi. Türkiye’yi sekiz parçaya bölen bir hainlik örneği sergiledi. “ Küçük Amerika “ yapacağım diyen Turgut Özal bile fedaratif yönetim fikri ile en fazla yedi parçaya bölmeye hazırlanmıştı. Sahiplerinin daha fazla gözüne girebilme adına Evren hala merhum Özal ile bir yarış içinde.

Evren’in eyalet önerisine en sert tepki CHP ve MHP’den geldi.

DYP lideri, eski Emniyet Genel Müdürü, eski İçişleri Bakanı ama eskimeyen silah ve uyuşturucu kaçakçıları kalkanı sayın! Mehmet Ağar ise bu öneriyi desteklemese de tartışılabilir buldu.

PKK Terör örgütünün siyasi kanadı DTP ise aynı öneriyi sevinçle karşıladı.

AKP sessiz. Rte, Cumhuriyet Gazetesi’nin yeni reklam filmlerine kafasını takmış “Cumhuriyeti Cumhur korur“ demekte. Tıpkı ”bu halk isterse laiklik tabii ki gidecek“ ve “Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ın dır” dediği gibi.

Gazeteci sayın Fikret Bila’nın vatan haini ilan edilmesiyle ilgilenmeyen, Rte’ye bu konuda en azından kınama yazıları yazmaktan bile çekinen büyük ve bağımsız! medyanın genel yayın yönetmenlerinin ve aydın! köşe yazarlarının, Evren’in eyalet sistemi önerisine sarılmaları dikkat çekiciydi.

Hürriyet’in genel yayın yönetmeni Ertuğrul Özkök, Kürt milliyetçiliğine soyunan etnik bölünme yanlıları Mehmet Ali Birand , Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Başbakan’ın yanaklarını okşayan Mehmet Barlas ve Fatih Altaylı ile adlarını buraya sığdırmakta zorlandığım işbirlikçilerin yazılarını, yorumlarını takip etmeniz, kuşatılmışlığın boyutlarını daha iyi anlamanız bakamında yararlı olacaktır.

Kenan Evren’in eyalet sistemi önerisini, 90 yaşının vermiş olduğu bir bunaklık olarak yorumlamak, en hafif tabirle gaflet olur.

12 Eylül darbesinde, 18 yaşındaki gençlerin asılacağı kararını açıklarken sesi, o kararların altına imza atarken eli titremeyen Evren’de ne değişmişti ki, 27 yıl sonra bugün eyalet önerisiyle gündeme gelmişti?

Değişen hiçbir şey yok!

Evren o gün Abd’nin isteğini yaptı; bugün de Abd’nin istediğini söylemiştir!

Peki Abd’nin isteğini Evren’in kulağına fısıldayan üfürükçü hoca kim?

Ben tahmin hakkımı Fetullah Gülen’den yana kullanıyorum.

Peki ya siz?

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa