30 Mart 2007 Cuma

BU ÜLKENİN AYDINLIK İNSANLARI, SİZE CUMHURİYET YAKIŞIR!

İKİ “ Sayın” BİR “ Kelle”

Yalnızca işgal ettiği makama saygımdan dolayı isminin önüne “Sayın”ı eklemek zorunda kaldığım RTE geçen gün kameraların önünde sesleniyordu:

"Biz laik bir devletiz ifadesi yanlıştır, eksiktir... Biz demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletiyiz..."

Cumhuriyet’in kazanımlarını içine sindiremeyen, rejime muhalif, demokrasiyi zamanı geldiğinde inilmesi gerekilen bir tramvay olarak belirten, hukuku çiğneyen RTE bu aralar oldukça sinirli.

“Kurban olam ayına yıldızına” afişleriyle (nedense! Güneydoğu dışında) tüm Türkiye’yi donatan sayın Başbakan’ın 2000 yılında konuk olduğu Avustralya’nın bir yerel radyosunun ses kayıtları gündeme bomba gibi düştü.

Bu ses kayıtlarında, Türkiye’yi sekiz parçaya bölen eyalet sistemini dile getiren Evren Paşa’ya en büyük desteği veren, 35.000 vatandaşımızın katili terörist başı Abdullah Öcalan’ı “Sayın” diyerek onurlandıran RTE aynı zamanda şehitlerimizi de “kelle” olarak adlandırmış.

Yedi yılda değişerek geliştiğini söyleyen RTE’nin hiçbir söylemi beni şaşırtmıyor artık. Yedi yıl önce sayın dediği teröristin en büyük hayali olan Kürt devletinin gerçekleştirilmesine olanak veren BOP’un (Büyük Ortadoğu Projesi) eş başkanı sıfatı taşıması, sizde takdir edersiniz ki büyük bir gelişim!

Cumhurbaşkanı Sayın Ahmet Necdet Sezer’in belirttiği gibi kurtuluş ve kuruluşundan sonra en ağır, bunalımlı günlerini yaşayan Türkiye Cumhuriyeti’nin her ne kökenden olursa olsun vatandaşlarının tepkisizliğine, uyuşmuşluğuna ise bir anlam veremiyorum.

Cumhurbaşkanlığı seçimini, bana göre açılımı Arap ve Kürt Partisi olan ve bu görüşümü dört yıldır icraatlarıyla pekiştiren AKP’ye bırakmak, toprakları üzerinde yaşadığımız bu vatana yapılacak en büyük ihanettir.

31 Mart Antalya Mitingi hangi safta yer aldığınızı belirlemeniz bakımından büyük bir fırsattır.

Bu ülkenin aydınlık insanları, bu cumartesiyi herşeyimizi borçlu olduğumuz Cumhuriyeti’mize ayırınız.

İyi haftasonları.

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa