11 Mart 2007 Pazar

'Artık Tek Türkiye Yok!'

Seymour Hersh 'i tanıyor musunuz?

Hani, ABD'nin Ebu Garib Cezaevi'nde yaptığı insanlık dışı işkenceleri ortaya çıkaran Pulitzer Ödüllü Amerikalı gazeteci... İşte Amerikan yönetiminin bir tenhada kıstırsa bir kaşık suda boğacağı bu arkadaş, şimdi de İsrail'in Irak, İran ve Suriye'de Kürtlere komando eğitimi verdiğini, birlikte eylemler yaptığını ortaya çıkardı!

- Vay vay vay!

Üstelik İsrail'in ileriye dönük hesaplarını da bir bir ortaya döktü. Hersh'in olanca açıklığıyla ortaya koyduğu bilgilere göre, ABD'nin Irak'ta başarısız olduğunu gören İsrail, kendi kontrolünde bağımsız bir Kürt devleti için kolları sıvadı!

Peki, AKP iktidarı, ABD ve İsrail'in yoğun bir şekilde üzerinde çalıştığı, üstelik başkentini petrolün kaynağı Kerkük olarak belirlediği ''Kürt devleti'' oyunu karşısında ne yapıyor? Abdullah Gül 'ün ağzından yanıtlayalım:

- Çok yakından takip ediyor!

En güçlü Cüneyd Zapsu!
Aslında Fikret Bila 'nın önceki gün Milliyet'te sürmanşetten verilen ''ABD'de gizli hesaplar'' haberini görünce AKP'nin gerçekten Amerika'yı ''çok yakından takip ettiğine'' inandım!

Sevgili Bila'nın haberine göre Amerikan yönetimi 28 Mayıs'ta, Türkiye'yi çok yakından tanıyan, izleyen ''Türkiye uzmanı'' bir grup akademisyen ve bürokratla ABD Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi. Önemli isimlerin katıldığı toplantıda bir de Türk vardı; Utah Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hakan Yavuz ... Siz Yavuz'u daha çok Fethullah Gülen 'in talebesi olarak tanırsınız!

ABD'nin yalanlamaya çalıştığı, ancak bizzat bu müthiş ''beyin fırtınası'' na katılan Hakan Yavuz tarafından doğrulanan toplantıda, sıradan bir Türk yurttaşının kanını donduracak bilgiler verildi. Örneğin eski Dışişleri Uzmanı Henri Barkey, kendinden gayet emin bir şekilde ve de pek değerli gazetecilerimizden İlnur Çevik ile Cengiz Çandar 'a dayanarak aynen şunları söylüyor:

- AKP hükümeti, Kürt federasyonuna aslen karşı değil. Askerin ve MGK'nin zorlamasıyla karşı olduğunu söylüyor! Ben Dışişleri Bakanı ile (yani Abdullah Gül) Washington'da görüştüm, ''Kürtlerin haklarına AKP ve hükümet olarak karşı değiliz. Zaten bir 'de facto' devlet var ve biz bununla şu anda iyi ilişkiler içindeyiz'' dedi...

ABD Milli Savunma Akademisi Öğretim Üyesi Judith Yaphe ise çok daha açık ve net konuşuyor:

- Türkiye tehlike algılaması konusunda artık homojen değil. Dahası sistemin stratejik düşünme mekanizması zayıf ve gittikçe parçalanıyor. Artık tek Türkiye yok!

Yaphe, Kürt konusunda en güçlü kişiyi de açıkça ifade ediyor:

- Bence Cüneyd Zapsu Kürt konusunda en güçlü kişi. Zaman gazetesinde çıkan mülakatında, Kürt kimliğine ve Kürt milliyetçiliğine olan sempatisini açıkça ortaya koyuyor...

Bizim Türk uzman da toplantının en açık mesajını veriyor. AKP uzmanı olarak da tanınan Hakan Yavuz, Kerkük konusunda bakın ne diyor:

- Kerkük'ün Kürt eyaleti içinde bırakılmasına ne AKP'den ne İslamcılardan tepki gelir. Sadece kınamakla sınırlı kalır...

İşte böyle! Toplantının sonunda nasıl bir sonuç çıktığını merak ediyorsanız onu da yazalım:

- Türkiye fazla tepki göstermez. Zaten ABD işi bitirdi bile!

Şimdi asıl soruyu soralım:

- Defalarca yazdığımız gibi; AKP'nin sadık bir Amerikanofil olduğunu, ABD çıkarlarının bölgedeki yılmaz savunucusu olarak görev yaptığını, kendi halkından gerçekleri sakladığını ve gizli anlaşmalar içinde olduğunu bu haber de anlatmıyorsa başka ne anlatabilir acaba?!..

Aydınlarımıza ve AKP severlere önemle duyurulur!

Ümit Zileli,Cumhuriyet 24.06.2004

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa