26 Kasım 2007 Pazartesi

DEMOKRASIYE SIGAN HERSEY ACABA INSANLIGA DA SIGIYOR MU ?


A. Ihsan Karahanoglu.


Vakit gazetesinden bir zat. Bir yazar.
Okuyan bir okumayan bin pisman tarzindan.


Bunlarin din uzerinden siyaset yaptiklarina cokca tanik olmustuk ta bu defa durum biraz farkli.


Karahanoglu`nun hedefinde bu defa Tuncay Ozkan onculugunde baslatilan Biz Kac Kisiyiz platformu uyeleri ve sehitlerimiz var.


Daha fazla uzatmadan, sizlere sehitler uzerinden yapilmis ucuz ve alcak siyasetin bir ornegini aynen aktariyorum:


''Biz kaç kişiyiz''ciler; siz ''sıfır'' kişisiniz!


Yaklaşık 2 ay oldu...
Bir-iki defa da, o günün rakamları ile yazının taslağını oluşturdum, ama daha aktüel bir konu çıkınca, bir kenara atıverdim.
Şimdi, kampanyaya katılanların sayısı daha da yükselmiş..
Kampanya sahipleri, benim eleştirel bakış açıma göre daha avantajlı duruma geçtiler.."Ne anlatıyorsun böyle kendi kendine?. Hangi kampanyadan bahsediyorsun? Sadede gel artık" diyorsunuz değil mi?
Dedik ya, taslağı iki defa yaptık, sonra kenara attık ama, bilinçaltımızda, sanki siz de okudunuz diye yer edinmiş.. Lop diye girdik konuya..
Konu ne?
Kanaltürk televizyonunda, iki ayı aşkın süredir bir kampanya var.."Biz kaç kişiyiz" kampanyası..
"Gel vatandaş, gel.. Bize katıl. Cumhuriyet düşmanlarına kendimizi gösterelim" diyorlar..
Aslında "Bu ülkenin sahipleri bizleriz. Yöneticiler, bizim dediğimizi dinlemek zorundalar" mesajı vermek istiyorlar açıktan açığa!Sandıktan çıkamadılar ama, işte böyle kampanyalarla kafa karıştıracaklar!
"Vay bee.. Adamlar 1 milyon kişiye ulaşmışlar. Bir seçim olsa, silip süpürecekler ha!" havası oluşturacaklar!Aslanlarım benim..
Sizin (CHP olarak) zaten sandıktan çıkan, 6 milyonu aşkın oyunuz var.. Böyle kafa karıştırma oyunlarıyla, kendi lehinize rüzgar mı estireceğinizi sanıyorsunuz?
Önemli olan 1 milyon rakamı değil..
O oluşuma katkıda bulunanların nitelikleri..Eskiler keyfiyet derlerdi..Kemiyet değil, keyfiyet önemli yani..
O kampanyaya katılanlar, bu ülke için ne yapmışlar, o önemli!
Ne demek mi istiyorum?Basit bir soru ile açalım konuyu..
Kampanyaya katılanlar, matematiksel olarak 700 bini devirmişler, 710 bine ulaşmışlar, anladık!Ama bu ülke için fedakârlıkta bulunanların; örneğin canını verenlerin, şehid olanların içinde kaç kişisiniz siz?
Öyle kuru kalabalık ile olmaz bu işler..
Televizyon ekranlarından, sabahtan akşama kadar istismar ettiğiniz şehidler açısından bir bakalım tartışmaya: "Siz kaç kişisiniz?" Kaç kişi olduklarını nasıl anlayacağız? Merak etmeyin, basit bir oranlama ile anlaşılır gerçek..
Son iki ayda 50 askerimizi şehid verdik. 50 değişik aileden, şehidimiz var..Bir aileyi, anne-baba-çocuk unsurları ile düşündüğümüzde; Türkiye'de toplam 18 milyon aile var..
Son iki ayda verdiğimiz 50 şehid sayısı üzerinden hesaplanırsa, Türkiye'deki her 360 bin aileden bir tanesi şehid vermiş demektir."Biz kaç kişiyiz" kampanyasına 710 bin kişi katıldığına ve her 360 bin aileye bir şehid düştüğüne göre, "Biz kaç kişiyiz" kampanyasına katılanların ailelerinden de iki tane şehid çıkması gerekir.
Ben şehidlerin tümünün listesini önüme koydum. Soyad esasına göre, "biz kaç kişiyiz"in sitesinden arama yaptım. İlgili şehirlerden taradım. Değil iki; şehidlerin soyadını taşıyan, onların birinci derece akrabası konumunda bir tane bile katılımcı göremedim.
Ve şu sonuca ulaştım. "Biz kaç kişiyiz"' katılımcıları, bu ülkenin ezasını/sıkıntısını çekenler değil, sefasını sürmek isteyenler olmalı!
Öyle ya, hesaplamalara göre, 710 bin kişilik insan grubunun içinden iki; hadi ikiden vazgeçtik, en azından bir tane şehid çıkması gerekirken, o gruptan çıkan şehid sayısı "sıfır" ise.. o gruptan bir tane bile şehid çıkmamış ise; "biz kaç kişiyiz" diye kampanya düzenleyenler 1 milyon katılıma da ulaşsalar, kimseye caka satamazlar!.
Önemli olan, bu ülke için canını verenler içinde "siz kaç kişi"siniz, onu söyleyin.. Hesap ortada, sıfır kişisiniz; "sıfır"! Gerisi, kuru gürültüden ibarettir!"


Okurken tuyleriniz diken diken olmadiysa bu yobazdan ne farkiniz kaldi, soyler misiniz ?
Simdiden liberal, entel aydinlarin soylediklerini duyar gibiyim:
"Bu dusunce sahipleri demokrasimizin bir geregi, demokrasiyi icinize sindirmelisiniz!"
Peki ama insanligin gereklerine ne oldu?
Var mi bir bilen?

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa