13 Aralık 2007 Perşembe

Mustafa Kemal'in Gizli Vasiyeti "Hilafet" !!!


Son gunlerde yasanan gelismeleri takip ediyorsunuzdur mutlaka.
Ben tum bu gelismeleri gunluk olarak yorumlamak yerine, hepsini tek tek not tutar saklarim.
Cunku o kucuk notlari birlestirince, karsiniza, tasinmak istendiginiz karanlik nokta apacik ortaya cikar.
Ancak 13 Aralik 2007 tarihli Hurriyet Gazetesi'nin internet sitesindeki bu haberi okuyunca, derhal sizlere aktarmak istedim.
Cunku bu haber, aydinlik Turkiye Cumhuriyeti'nin temelini, hem de kurucusu tarafindan oldugu iddia edilen gizli bir vasiyet ile, hedef alan dinamikten farksiz.
Daha fazla yorum yapmadan, yalnizca yukaridaki sozunu goz onune alarak okuyacaginizi umdugum, Mustafa Kemal Ataturk ve gizli vasiyeti haberinin bir kismini asagida sizlere sunuyorum:
Vasiyette hilafet mi vardı?
AraŞtIrmacI-Yazar Aytunç Altındal’a göre, Atatürk, bazı notlarının ölümünden 50 yıl sonra açıklanmasını vasiyet etmişti. Altındal, “Kenan Evren ve dönemin başbakanı Turgut Özal, bunları okudular. Ancak bu görüşlere, bu fikirlere ’toplumun henüz hazır olmadığını’ öne sürerek bunların açıklanmasını engellediler” dedi. 1988’de Atatürk’ün vasiyetinin üstüne 25 yıllık yeni bir yasak konulduğunu da iddia eden Altındal, “Atatürk, hilafetin kişi bazında değil, bütün İslam ülkeleri arasında rotasyonla değişecek bir kurum olarak canlandırılabileceğini düşünüyordu. Bu vasiyeti 1958’de Adnan Menderes de öğrendi ve ’Siz isterseniz hilafeti bile geri getirebilirsiniz’ cümlesini bu nedenle söyledi.”

Bu haberle birlikte, aslinda sayin! Evren ile merhum Ozal Hazretlerinin, Mustafa Kemal'in izinde, hakiki Kemalistler; Menderes'in ise bu aydinlik Kemalist Devrim yolunda bir sehit oldugunu anliyorsunuz!

Uzuldum demek yetmiyor,icimdeki kirilmisligi anlatmaya...
Mustafa Kemal'i, devrimlerini, ne yapmak istedigini anlamayan daha dogrusu muazzam bir bicimde yanlis anlayan tek toplumun, Turk Toplumu oldugu gercegi var bu haberde.
Belki de bu haberdeki tek gercek sey olarak...

0 Yorum:

Yorum Gönder

Kaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

<< Ana Sayfa